Maylight ISMT, Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg en AVG

Misschien hebben jullie er van gehoord, misschien ook niet, maar per 1 januari 2017 zal jouw alternatieve praktijk volgens de WKKGZ (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) aangesloten dienen te zijn bij een geschillen commissie. Dit is verplicht. Wanneer je je niet aanmeldt bij een geschillen commissie, dan ben je volgens de nederlandse wet strafbaar. 

We zijn in gesprek gegaan met de familie van der Wilk. Rob van der Wilk (inmiddels overleden) ken ik al sinds 1986. Marianne, zijn vrouw, heb ik pas later ontmoet en naast elkaar hebben wij praktijk gevoerd met ieder ons opleidingsinstituut. Het een en ander heeft gemaakt dat ik de familie van der Wilk altijd een warm hart toegedragen heb. Hierop berust ook ons vertrouwen in hun beleid.

De nieuwe wetgeving heeft dus gemaakt dat de ontmoeting tussen Roger en ik en Marianne van der Wilk en haar zoon Jethro, vanochtend heeft plaatsgevonden en een samenwerking heeft doen ontstaan.

Doordat Maylight ISMT de samenwerking is aangegaan met het CAT (familie van der Wilk) kunnen onze studenten en ex-studenten (mediumschap en healersopleidingen) die een praktijk voeren, zich aanmelden bij het CAT. Zo ben je beschermd en voldoe je aan de eisen die de overheid van je vraagt. 

Op de site van het CAT wordt gevraagd (www.catcollectief.nl) , via wie je je aan wilt melden. Je kunt dan invullen via Marion Berndsen of via Maylight ISMT, dat maakt verder niets uit.

Tevens kan je op hun site alle informatie lezen die je nog nodig hebt om duidelijkheid te krijgen over de nieuwe wetgeving en kan je je aanmelden. Er volgt een screening, maar volgens mij voldoen al onze studenten daaraan. 

Lidmaatschapsprijs en alles wat je daarvoor krijgt kun je tevens lezen op hun site. 
Belangrijk is om alles goed door te lezen. 

Nog een mooie bijkomstigheid is dat wij (Maylight ISMT), opleider zullen zijn voor eventuele bijscholingsdagen via het CAT.

Dus: kijk snel op www.catcollectief.nl !!