Workshop: Medische Basis kennis in de Praktijk

Module Omschrijving

Prijs: 
€25.00
Aantal lesdagen: 
1
Groepen waarin nog plekken vrij zijn (klik op onderstaande groepscode(s) voor de volledige informatie over deze groep)

Op een geplande avond geeft Miriam E. Van Houten, arts, een zeer interessante avond. We hebben elkaar nodig om tot een totale zuivere hulpverlening te komen. Daarbij is de kennis van een arts bijzonder waardevol. 

Als mensen tegen me zeggen: “Marion, ik vind de medische wetenschap maar niets”, dan is mijn antwoord: “maar als je je been breekt, zit je wel op Spoedeisend”. 

Het is ons een eer dat dr. Miriam van Houten bereid is om je te vertellen hoe je binnen jouw praktijk kunt zien wanneer medische hulp noodzakelijk is. 

Zoals zij het zelf benoemt als gele en rode vlaggen, respectievelijk medische en psychosociale signalen herkennen. Hoe merk je ze op. Deze signalen staan vaak niet op zichzelf, het gaat vaak om een combinatie van symptomen. 

Een voorbeeld van een rode vlag is bijvoorbeeld de klacht van pijn in de arm met bleek zien en zweten. Bij het aanwezig zijn van deze combinatie van klachten dient men altijd te denken aan een hartziekte. 

Op deze avond zal dr. Miriam van Houten ingaan op een aantal rode en gele vlaggen en met heldere bewoording uitleggen wat het “anatomisch substraat” is van deze lichamelijke klachten. Op deze manier zal zij de deelnemers op deze avond meenemen in de wereld van het klinisch redeneren.