Studiekeuze begeleiding Kinderen

Prijs: 
€ 90.00
afbeelding van Roger Lenoir
Roger Lenoir

Heb je moeite met het kiezen van een studie of een vervolgopleiding? Twijfel je over de studie die je nu doet? Denk je na over een baan na je studie of wil je liever meteen aan het werk? Misschien heb je echt geen idee welke kant je op moet en denk je, dat je geen enkel talent hebt meegekregen...

Wat zou je het liefste willen worden en waar liggen precies jouw talenten en gaven? Is dit ook écht wat jij wil worden of komt het voort uit wat jij denkt dat vrienden, familie en de school van je verwachten? Misschien wéét je wel al wat je wil gaan studeren, maar durf je dit nog niet echt te vertellen omdat je niet duidelijk genoeg weet waarom je dit precies wil doen? Er zijn ook zó veel keuzemogelijkheden, dat je uiteindelijk door de bomen het bos niet meer ziet.

Dit kun je als ouder ook aan je kind merken. Merk je dat je kind moeite heeft met kiezen en niet helemaal op zichzelf durft te vertrouwen? Heb je het gevoel dat je kind alle wegen tegelijk bewandelt, niets afmaakt en geen keuzes maakt? 

Roger Lenoir begeleidt scholieren, studenten en jong volwassenen op praktische, persoonlijke en spirituele wijze bij het maken van een studie- of beroepskeuze.

Het kiezen van een vervolgopleiding of een passende baan, die écht bij je passen is een investering in je toekomst. Wanneer je moeite hebt om deze keuze te maken dan kan het fijn zijn om dat sámen met iemand uit te zoeken. Zo kun je je stap voor stap voorbereiden en krijg je veel meer zelfvertrouwen in het maken of het vertellen van je keuze. Een goede voorbereiding is immers het halve werk!

Mijn uitgangspunt is dat je leert om je eigen talenten, vaardigheden, interesses en wensen duidelijk in kaart te brengen en deze als leidraad te nemen bij het zoeken naar een opleiding of baan die bij jou past. Ik maak zo’n kaart samen met jou en ik laat je daarbij kennis maken met verschillende manieren van denken en voelen.  

We gaan samen praten, vertellen, tekenen, schrijven en wanneer het zinvol is mediteren we. We verzamelen alles wat we doen in een portfolio. We gaan samen op zoek naar verbanden tussen alles wat we verzameld hebben en zorgen dat die verbanden duidelijk worden. Zo geven we niet alleen jouw wensen en ideeën steeds meer vorm op een manier die bij jouw manier van denken en voelen past. Zo onderzoeken we ook welke opleidingen en beroepen die je het meeste aanspreken. Waarschijnlijk vinden we ook een boel mogelijkheden die je zelfs nog niet eens kende. Hierdoor wordt het steeds makkelijker om tot een keuze te komen die écht bij jou past en waarin jij jouw talenten, gaven en mogelijkheden optimaal kunt benutten en ontwikkelen. 

Roger Lenoir biedt je met SPIN! Studiekeuzebegeleiding een praktische en stapsgewijze structuur,  persoonlijke aandacht en tijd en ruimte voor de dialoog, reflectie en creatie.

Je herkent het pas als je het ziet

Je herkent het pas als je het hoort

Je herkent het pas als je het aanraakt

Je herkent het pas als je het ervaart

Leren tegelijkertijd te ervaren en te herkennen op een natuurlijke manier staat gelijk aan bewustworden. Maar hoe léér je bewustwording als je elke dag overdonderd wordt door alles in en om je heen? Hoe identificeer je talenten als het er zo veel zijn maar ook als het minder gangbare talenten zijn? Hoe sluit je verschillende sóórten talenten op elkaar aan, zodat ze samenwerken en je kunnen helpen bij het maken van keuzes die goed voor je zijn? Hoe kies je hulpmiddelen waarmee je jezelf en anderen kunt ondersteunen hierin? Hoe kun je op het moment dat het nodig is een kaart voor jezelf maken en zo een weloverwogen studiekeuze maken die bij jouw talenten en mogelijkheden past?

Dit is precies wat we op een creatieve en gestructureerde manier gaan ontdekken én wat je zelf gaat leren inzetten!

Duur:         1 uur per begeleidingsmoment. 

Leeftijd:    12 jaar en ouder.

Locatie:     D'n Office Loopkantstraat 25 Uden

Kosten:     €90,- per kind per begeleidingsmoment.

Opmerkingen:     Omdat we samen zullen proberen een overzicht te maken te maken van “hoe” je bent en wat het beste bij jou zou passen, is een serie van minstens vier sessies zinvol.

Voor meer informatie of voor het aanmelden voor Studiekeuzebegeleiding kunt u bellen met 023-7432722. U kunt dan een bericht inspreken en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld. U kunt ook een e-mail sturen naar roger@maylight.nl. Vermeld in beide gevallen duidelijk uw naam, telefoonnummer en “Studiekeuzebegeleiding”.