Consult Nieuwetijdskind

Prijs: 
€ 90.00
afbeelding van Roger Lenoir
Roger Lenoir

Hoogsensitieve en hoogbegaafde kinderen zijn héél open en hebben een kristalhelder waarnemings en denkvermogen. Ze doorzien vaak dingen, die voor de volwassenen en oudere kinderen onzichtbaar lijken te zijn. Uitdrukking geven aan de dingen, die ze waarnemen en voelen is vaak moeilijk omdat ze hele andere manieren van voelen en denken lijken te hebben. Ze lijken wel een andere taal te spreken.

Voor de kinderen zelf is dit heel verwarrend. Ze kunnen zich niet makkelijk uiten, omdat ze het gevoel hebben zich te moeten vormen naar verwachtingen van anderen. Dat willen ze vaak wel, maar ze weten niet noodzakelijkerwijs hoe.

Op zijn beurt leidt dit wel eens tot aansluitingsproblemen, wat kan leiden tot een gevoel van onmacht en eenzaamheid bij deze kinderen en hun ouders, begeleiders en vriendenkring. Dit gevoel kan zich uiten als woede, terugtrekking, ongeïnteresseerdheid, arrogantie etc. Het vervelende voor deze kinderen is, dat hierdoor de ontwikkeling van hun zelfvertrouwen verstoord wordt en daarmee ook hun kansen in onze samenleving. Hun gevoel van eigenwaarde wordt daardoor ondermijnt. Dit weerhoudt deze kinderen om hun unieke bijdrage te delen met onze maatschappij en hierbij een goed gevoel te krijgen. Het ontneemt echter ook de maatschappij de kans om te leren van deze kinderen.

Je herkent het pas als je het ziet

Je herkent het pas als je het hoort

Je herkent het pas als je het aanraakt

Je herkent het pas als je het ervaart

Ik help de kinderen hun talenten identificeren en te hanteren. Ook als het minder gangbare talenten zijn. Ik zoek samen met hen uit hoe ze verschillende sóórten talenten zo op elkaar aan kunnen sluiten, dat ze er veel effectiever gebruik van kunnen maken. Ik leer hen hulpmiddelen kiezen die passen bij hun talenten, zodat ze zichzelf en anderen kunt ondersteunen. Daar waar nodig kan ik verschillende vormen van healing toepassen om eventuele blokkades vrij te maken en het kind (en de ouders) in staat te stellen om de uitdaging aan te pakken. Zo leren de kinderen om uit te leggen, wat ze voelen, denken en zien op een manier die natuurlijk voor hen voelt, omdat we eerst samen hebben gezocht naar de taal die het fijnste voor hen voelt. Zo wordt de communicatie tussen de ouders en het kind makkelijker, hetgeen leidt tot een fijner en veiliger gevoel voor het kind en de ouder. Deze veiligheid is een gezonde basis voor het kind om zich verder te ontwikkelen op een manier die bij het unieke profiel van het kind past.

Locatie: D'n Office Loopkantstraat 25  Uden